Voetreflextherapie
Voetreflextherapie

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie kan heel goed preventief toegepast worden. Een behandeling kan tevens bij veel verschillende klachten verlichting brengen. Het is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar is in overleg goed te combineren met andere behandelmethoden zoals:


Kleurenpunctuur

Wat is kleurenpunctuur

Kleurenpunctuur is een vorm van lichttherapie, ontwikkeld door Peter Mandel. Tijdens de behandeling houdt een daartoe opgeleide therapeut een speciale lichtpen tegen (acupunctuur)punten en zones op de huid van de cliënt. Afhankelijk van de analyse word een specifieke kleur licht ingestraald.

De huid neemt deze lichtimpulsen op waarna lichaamscellen en meridianen de informatie doorgeven aan organen en fysiologische systemen. Blokkades binnen het lichaam worden opgeruimd, waardoor de oorzaak van de pijn wordt opgeheven. Het licht beïnvloedt zo direct het natuurlijke levensritme.

Omdat de behandelingen volstrekt pijnloos zijn, is kleurenpunctuur ook zeer geschikt voor kinderen.

Kleurenpunctuur richt zich uitdrukkelijk níet alleen op het bestrijden van lichamelijke symptomen, zoals hoofdpijn of koortsuitslag. Kleurenpunctuur richt zich op het stimuleren van de heilzame energiestromen gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling op alle levensniveaus. Het kan bij cliënten intense processen in gang zetten, zowel lichamelijk als geestelijk.

Hoe werkt kleurenpunctuur

Kleur is zichtbaar licht. Licht bestaat uit gewichtloze deeltjes die zich met een snelheid van ca. 300.000 km per seconde voortbewegen. Zo heeft elke kleur zijn eigen frequentie. Binnen de kleurenpunctuur wordt aangenomen dat wanneer (acupunctuur)punten op de huid met een bepaalde kleur worden behandeld, specifieke informatie van die kleur wordt doorgeven aan corresponderende endocriene coördinatieorganen in de hersenen. Deze organen sturen de informatie vervolgens naar delen van het lichaam die niet in harmonie zijn. Zo helpt het licht de storing op te heffen en de energiestromen te herstellen. Jarenlang empirisch onderzoek heeft Peter Mandel talloze bewijzen geleverd voor deze theorie. Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren word je vrolijk; oranje en rood werken bijvoorbeeld stimulerend en brengen je in beweging. Van blauw word je rustig.

Naast kleurenpunctuur zijn er ook andere behandelingen met licht en kleur:

 • In noordelijke landen worden mensen met depressies behandeld met lichtbaden, zodat de productie van melatonine in de epifyse wordt verhoogd.
 • Pasgeboren kinderen met geelzucht worden met ultraviolet licht bestraald, zodat de schadelijke stoffen in het bloed worden afgebroken.

terug naar boven


Fonoforese

Fonoforese is een zachte, subtiele, maar zeer krachtige vorm van therapie, die middels geluidsfrequenties van stemvorken diep door het lichaam gaan. De stemvorken worden op het lichaam geplaatst of dichtbij het lichaam gehouden. Bij de voetzonereflextherapie worden de stemvorken op de voetreflexpunten geplaatst. De trillingen dringen diep door in het lichaam, die in verbinding staan met lichaamsdelen , organen, klieren en zenuwen. Door deze trillingen kunnen blokkades los getrild en opgeheven worden. De voetreflexzonetherapie met stemvorken begint altijd met een voetbad met weldadige etherische olie.

Het doel van de behandelingen kan heel divers zijn en hangt af de hulp vraag. Fonoforese kan gebruikt worden bij fysieke, psychische, mentale, energetische emotionelen klachten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Spierpijnen
 • Stress
 • Onrustig gevoel
 • Neerslachtigheid
 • Onverwerkt verdriet
 • Slapeloosheid
 • Onzekerheid Trauma’s
 • Prikkelbaarheid
 • Overgevoeligheid
 • Onstabiliteit
 • Angsten

terug naar boven


Interesse of vragen?

Via het onderstaande formulier kunt u gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
U kunt ons ook bereiken op telefoonnummer 0297-566864

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Uw naam *
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Uw vraag op opmerking *
Neem de volgende tekst over:

Doordat ik bij de VNRT ben aangesloten, kunt u gebruik maken van de klachtenregeling wkkgz die door de VNRT is getroffen.
Alle relevante informatie daaromtrent vindt u op www.vnrt.nl.