Chi Neng Qigong
Vijfelementen Qi Gong
Chi Neng Qigong

Beweging en ontspanning


Qigong

Qigong is een Chinese bewegingsleer gericht op het genezen en verbinden van lichaam en geest. Het zorgt er voor dat je fysiek, emotioneel en mentaal in balans blijft. Het zijn eenvoudige bewegingen die je snel aanleert.

De levensenergie (ook wel Chi of Qi) genoemd breng je in beweging, dit doe je in een meditatieve staat. Door het opnemen en laten gaan laat je de energie door je lichaam stromen en brengt lichaam en geest tot rust.

Qi Gong staat voor Potentieel Gong betekent energietijd. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen en werken met levensenergie.

terug naar boven


Vijfelementen Qi Gong

Vijfelementen Qi Gong wordt in de Traditionele Chinese Medicijnleer gebruikt om de menselijke organen en lichaamsdelen te beschrijven. Volgens de Taoïsten is het lichaam gezond als Yin en Yang en de Vijf Elementen in balans zijn. Bij een disbalans kunnen er ziektes ontstaan.

De oefeningen van de Vijf Elementen Qi Gong zijn gebaseerd op de Vijf Elementen leer van (Wu Xing) die al eeuwen wordt beoefend in de traditionele Chinese geneeskunde. Aan de hand van de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water, kan ons leven op zowel fysieke, mentale als emotioneel gebied plaatsvinden. Ieder element vertegenwoordigt een set van organen, een emotie, een zintuig, een kleur, een jaargetijde, een weertype, enz.

terug naar boven


Hartcoherentie

Hartcoherentie is een korte benaming voor een coherent hartritmepatroon. Coherent wil eigenlijk zeggen, samenhangend, in harmonie met andere ritmes in je lichaam zoals hersengolven. Het is een wetenschappelijke methode om stress, fysieke klachten, angst en depressie te verminderen.

Daarbij gebruikt men biofeedback apparatuur. Een coherent hart betekent dat hersenen en hart in harmonie samenwerken. Deze harmonieuze samenwerking is een effectieve manier om gevoelens van stress en angst beheersbaar te maken. Deze methode wordt ook regelmatig gebruikt voor en na het beoefenen van de drie genoemde beweging ’s Methoden.

terug naar boven


Interesse of vragen?

Via het onderstaande formulier kunt u gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
U kunt ons ook bereiken op telefoonnummer 0297-566864

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Uw naam *
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Uw vraag op opmerking *
Neem de volgende tekst over:

Doordat ik bij de VNRT ben aangesloten, kunt u gebruik maken van de klachtenregeling wkkgz die door de VNRT is getroffen.
Alle relevante informatie daaromtrent vindt u op www.vnrt.nl.